Ρεστοράν - Καφετέρια στην Ερέτρια

Καφέ και ρεστοράν στην Ερέτρια. Η κατασκευή και διαμόρφωση του πρασίνου, έκτασης 800 περίπου μ2 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 και τελείωσε περίπου 15 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν χώρο πρασίνου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 5μ από τη θάλασσα, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο στην αλατότητα. Για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ειδικής ποικιλίας, ανθεκτικής στην αλατότητα αλλά και που να διατηρεί το πράσινο χρώμα του όλο το χρόνο.  

Περιμετρικά της επιφάνειας του χλοοτάπητα φυτεύτηκαν πολυετείς πόες, ενώ σε διάφορα σημεία της καφετέριας φυτεύτηκαν Ρυγχόσπερμο (Rhynchospermum jasminoides), προκειμένου να αναρριχηθούν σε ξύλινα καφασωτά. Στην πρόσοψη της καφετέριας που βλέπει τη θάλασσα, κατασκευάστηκε ένα μεγάλο παρτέρι στο οποίο φυτευτήκαν μικροί και μεγάλοι θάμνοι, δέντρα Αλμυρίκια (Tamarix sp.), αρωματικά φυτά και πόες, προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να είναι ανθεκτικά στην αλατότητα από τη θάλασσα. Εσωτερικά της καφετέριας και σε επιλεγμένα σημεία τοποθετήθηκαν αρίστης ποιότητας πλαστικές γλάστρες μέσα στις οποίες φυτεύτηκαν Ελιές (Olea europea).

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Εγκαταστάθηκε αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων και pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα.

Back to top