Κορωπί

Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο Κορωπί. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του κολλεγίου, έκτασης 70000 μ2, περιελάμβανε κυρίως μεγάλες εστίες (παρτέρια) με θάμνους και δέντρα.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο πρασίνου, με μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο χώρο πρασίνου δεν τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, παρά μόνο θάμνοι και δέντρα προκειμένου να δοθεί η αίσθηση του φυσικού περιβάλλοντος και να εναρμονιστεί ο χώρος με τους λόφους που αγκαλιάζουν το εκπαιδευτήριο.

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκαν Κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens) και Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) προκειμένου να προστατευτεί ο χώρος εσωτερικά από τους πολύ ισχυρούς ανέμους της περιοχής.

Στον κυρίως χώρο δημιουργήθηκαν μεγάλες επιφάνειες (παρτέρια) με μικρούς και μεγάλους θάμνους, δέντρα, αρωματικά φυτά και πόες. Η ποικιλία των θάμνων και δέντρων που φυτεύτηκαν ήταν πολύ μεγάλη προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλο το χρόνο θα υπάρχει εναλλαγή και χρώμα στα παρτέρια. Κατασκευάστηκαν επίσης ξύλινες πέργκολες σε εστιασμένα σημεία του κήπου και τοποθετήθηκαν ξύλινα παγκάκια.    

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Εγκαταστάθηκε αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top