Ηλεία

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Ηλεία. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 8000 μ2, ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Το έργο διήρκησε περίπου ένα μήνα.

Πρόκειται για έναν μεγάλο ιδιωτικό κήπο, με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το γεγονός μας οδήγησε στη σπορά του χλοοτάπητα με χρήση ποικιλίας με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και χρώματος για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκαν Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) για την προστασία από τους ισχυρούς ψυχρούς ανέμους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ στο εσωτερικό του χώρου, δημιουργήθηκαν συστάδες με μεγάλους εντυπωσιακούς φοίνικες (Washingtonia filifera). Κοντά στην οικία δημιουργήθηκαν παρτέρια με μικρούς θάμνους, πολυετείς πόες και τριανταφυλλιές (Rosa sp.). Στην είσοδο του οικοπέδου (δεξιά και αριστερά), φυτεύτηκε ως χαμηλή μπορντούρα το φυτό βεστρίγκια (Westringia fruticosa).   
Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top