Θρακομακεδόνες

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στους Θρακομακεδόνες. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 350 μ2, ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου του 2009 και ολοκληρώθηκε 15 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό κήπο, με δύο επίπεδα χώρων πρασίνου. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ψυχρόφιλης ποικιλίας με άριστα χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και πράσινου χρώματος όλο το χρόνο. Στο 1ο επίπεδο φυτεύτηκε μια Ελιά (Olea europea) περιστοιχισμένη από θάμνους και χλοοτάπητα, ενώ στο 2ο επίπεδο φυτεύτηκαν Ροδιά (Punica granatum) και Χαρουπιές (Ceratonia siliqua).

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκαν Λούσιντουμ (Viburnum lusidum), Φωτίνιες (Photnia x fraseri), Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) στα σημεία όπου απαιτούνταν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα από τον πελάτη και Δάφνες Απόλλωνα (Laurus nobilis) στα σκιερά σημεία του κήπου (κάτω από το μεγαλοπρεπές πεύκο. Δημιουργήθηκαν παρτέρια με μικρούς και μεγάλους θάμνους, πολυετείς πόες και τριανταφυλλιές (Rosa sp.).   

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top