Κηφισιά

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Κηφισιά. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 250 μ2, ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και ολοκληρώθηκε 15 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό κήπο, διαμορφωμένο σε τέσσερα επίπεδα χώρων πρασίνου. Λόγω της ιδιαιτερότητας, σε ηλιοφάνεια, των πίσω τμημάτων του κήπου, τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ψυχρόφιλης ποικιλίας με άριστα χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και πράσινου χρώματος όλο το χρόνο αλλά και μεγάλης αντοχής στη σκίαση.

Το 1ο επίπεδο διαμορφώθηκε με Φωτίνιες (Photnia x fraseri) στην περίφραξη και Ελαίαγνο (Elaeagnus_ebbingei) εξωτερικά, μια εντυπωσιακή Ελιά (Olea europea), θάμνοι και πολυετείς πόες. Στο 2ο επίπεδο φυτεύτηκαν Ροδιά (Punica granatum) και μικροί ανθοφόροι θάμνοι. Στο 3ο επίπεδο επιλέχτηκαν τα φυτά Δάφνη Απόλλωνα (Laurus nobilis), Φωτίνιες δέντρα και θάμνοι όπως Τεύκριο (Teucrium fruticans), Αμπέλια (Abelia grandiflora) και Τεξάνουμ (Ligustrum texanum), ενώ στο 4ο επιπεδο, δημιουργήθηκε ένας ψηλός φράκτης από Μπαμπού (Bambusa phyllostachys).     

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top