Νέα Ερυθραία

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στη Νέα Ερυθραία. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 300 μ2, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου του 2006 και ολοκληρώθηκε σχεδόν 12 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό κήπο, με πολύ έντονες εναλλαγές σε σκίαση και ηλιοφάνεια, εξαιτίας των ψηλών κτιρίων με τα οποία συνόρευε. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας μίγματος ποικιλιών, ώστε να καλυφθούν αυτές οι ιδιαιτερότητες του χώρου, με άριστα χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και πράσινου χρώματος όλο το χρόνο.

Στο εμπρός τμήμα του οικοπέδου (με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια) τοποθετήθηκε φράκτης από Γκόλντ κρέστ (Cupressus macrocarpa), μία συστάδα από μικρούς θάμνους, αρωματικά και πόες. Το πίσω τμήμα διαμορφώθηκε με φράκτη από Δαφνες Απόλλωνα (Laurus nobilis), μια εντυπωσιακή Μανώλια (Magnolia grandiflora) και διάφορους άλλους μικρούς θάμνους. Φυτευτήκαν επίσης  τρείς Μηλιές (Malus domestica) κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε λευκό βότσαλο.      

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top