Πεντέλη

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Πεντέλη. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 350 μ2, ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε σχεδόν 30 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό κήπο, διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα χώρων πρασίνου. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ψυχρόφιλης ποικιλίας με άριστα χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και πράσινου χρώματος όλο το χρόνο. Σε διάφορα σημεία του κήπου, προκειμένου να αναδειχθεί αρχιτεκτονικά ο χώρος, δημιουργήθηκαν σχέδια με μεγάλες εστίες από βότσαλο ποτάμιο και γεωύφασμα, ενώ στα σημεία όπου ενώνονταν με το χλοοτάπητα τοποθετήθηκε πλαστικό διαχωριστικό εδάφους.

Το 1ο επίπεδο διαμορφώθηκε με φράκτη από Φωτίνιες (Photnia x fraseri), μια συστάδα από μεγάλους θάμνους και μια εντυπωσιακή μεγάλη Αριά (Quersus ilex). Στον πολύ ψηλό, φυσικό και πετρώδη φράκτη, όπου συνόρευε με άλλη οικία, φυτεύτηκαν Κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens), Ρυγχόσπερμο (Rynchospermum jasminoides) και διάφορα αρωματικά φυτά. Στο 2ο επίπεδο τοποθετήθηκε μια εντυπωσιακή Ελιά (Olea europea), φράκτης από Λούσιντουμ (Viburnum lusidum), διάφοροι άλλοι θάμνοι και πολυετείς πόες.  Επίσης φυτεύτηκαν Ροδιά (Punica granatum) και Δαμασκηνιές καλλωπιστκές (Prunus pissardii).    

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top