Πολιτεία

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Πολιτεία. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 1000 μ2, ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου του 2006 και ολοκληρώθηκε σχεδόν 30 ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό κήπο, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο τμήμα του (περίπου 750μ2) ήταν ταρατσόκηπος, μιας και η επιφάνεια του (με βάθος μόλις 25εκ.) αποτελούσε την ταράτσα του κάτω κτιρίου. Σε όλη την επιφάνεια του ταρατσόκηπου εγκαταστάθηκε στραγγιστικό δίκτυο, έτσι ώστε η περίσσεια ποσότητα νερού (βρόχινο και αρδευτικό νερό) να διαφεύγει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε όλη την επιφάνεια του ταρατσόκηπου προστέθηκε ειδικής μίξεως χώμα με κύριες ιδιότητες, το μικρό βάρος, την άμεση στράγγισή του και τον πολύ καλό αερισμό του (πολύ καλή κοκκομετρική σύσταση). 

Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας εξαιρετικής ποιότητας με άριστα χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και πράσινου χρώματος όλο το χρόνο. Όλοι οι θάμνοι που φυτεύτηκαν στην επιφάνεια του ταρατσόκηπου επιλέχθηκαν με βάση την ιδιότητά τους να αναπτύσσουν θυσσανώδες ρίζικό σύστημα. Τα δέντρα που επιλέχθηκαν να φυτευτούν στον ταρατσόκηπο ήταν Κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens) και Ελιές (Olea europea). Στα σημεία φύτευσης των δέντρων δημιουργήθηκαν μικροί λόφοι ενώ στο τμήμα όπου φυτεύτηκε μια εντυπωσιακή και σπάνια Ελιά ηλικίας τουλάχιστον 400 ετών, δημιουργήθηκε ειδική υποδομή.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top