Αράχωβα (περιοχή Λιβάδι)

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Αράχωβα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το μήνα Ιούλιο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2007. Ο χρόνος αποπεράτωσης της κατασκευής ήταν περίπου δύο μήνες.

Η έκταση του οικοπέδου είναι περίπου 6000 μ2 ενώ ο καθαρός χώρος πρασίνου είναι 4500 μ2. Πρόκειται για ένα μεγάλο κήπο με ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1300μ περίπου. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ψυχρόφιλης ποικιλίας με άριστες αντοχές στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και πολύ καλό πράσινο χρώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Φυτεύτηκαν Λέιλαντ (Cupressocyparis Leilandi) ως ψηλός φυτικός φράκτης περιμετρικά του οικοπέδου, ενώ ως κύρια καλλωπιστικά δέντρα στον κήπο επιλέχθηκαν τα: Πλάτανος (Platanus orientalis), Αριά (Quersus ilex), Κυπαρίσσι (Cupressus sempervirens) , Κουκουναριά (Pinus pinea) και Έλατο (Abies sp.). Επιπλέον φυτεύτηκαν Δαμασκηνιές καλλωπιστικές (Prunus pissardi) και Μηλιές (Malus domestica), ενώ πολύ μεγάλη προσοχή δόθηκε στην επιλογή των θάμνων λόγω των μεγάλων θερμοκρασιακών αλλαγών κατά τη διάρκεια του έτους. Επιλέχθηκαν θάμνοι ώστε σε όλη τη διάρκεια του έτους να υπάρχει εναλλαγή στο χρώμα των φυλλωμάτων και στο άνθος των φυτών.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ιδιοκτήτη σε παρκινγκ, κατασκευάστηκε ένας χώρος στάθμευσης 50 μ2 από ειδικό πλαστικό κυβόλιθο υψηλής αντοχής, και κατόπιν σπάρθηκε με ειδική ποικιλία χλοοτάπητα.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Φωτογραφίες

Back to top