Αργυρούπολη

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Αργυρούπολη. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 600 μ2, ξεκίνησε το μήνα Μάρτιο του 2012 και ολοκληρώθηκε σε περίπου 15 ημέρες.

Πρόκειται για ένα κήπο με έντονες εναλλαγές ηλιοφάνειας και σκίασης σε διάφορα σημεία του. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας μίγματος ποικιλιών, προκειμένου, αφ’ ενός να καλυφθούν αυτές οι εναλλαγές σε ηλιοφάνεια και σκίαση, αφετέρου να εξασφαλιστεί η επιβίωση του λόγω της έντονης καταπόνησης του από τις διάφορες δραστηριότητες λόγω αθλοπαιδιών. 

Στα σημεία με έντονη ηλιοφάνεια τοποθετήθηκε σαν φράκτης το φυτό Βεστρίγκια (Westringia fruticosa), ενώ στο πίσω σκιερό τμήμα του κήπου, και κάτω από τα ήδη προϋπάρχων Λείλαντ (Cupressocyparis Leilandi) φυτεύτηκαν Δάφνες Απόλλωνα (Laurus nobilis). Στα σημεία του κήπου στα οποία δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου άμεσο φως, τοποθετήθηκαν Αγγελικές νάνα (Pittosporum tobira nana), ενώ εκείνα τα σημεία καλυφθήκαν με γεωύφασμα και βότσαλο λευκό.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι το βότσαλο δεν θα έρθει σε επαφή με το χλοοτάπητα, και το αντίστροφο, τοποθετήθηκε ειδικό λαστιχένιο διαχωριστικό εδάφους.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top