Βούλα

Κήπος ιδιωτικής κατοικίας στην Βούλα. Η κατασκευή του κήπου, έκτασης 400 μ2, ξεκίνησε το μήνα Ιούνιο του 2009 και ολοκληρώθηκε σε περίπου 12 ημέρες.

Πρόκειται για έναν απλό κήπο, πολυτελούς πολυκατοικίας, στον οποίο δόθηκε έμφαση στην απλότητα και στη δημιουργία χώρου, χωρίς εμπόδια, για κοινωνικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές. Λόγω της πολύ κακής κοκκομετρικής σύστασης του υπάρχοντος εδάφους (πηλώδες σε πολύ μεγάλο ποσοστό), προχωρήσαμε στην απομάκρυνση 50εκ. εδάφους και την προσθήκη νέου, με άριστη κοκκομετρική σύσταση.

Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ποικιλίας που να διατηρεί το έντονο πράσινο χρώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να εξασφαλίζεται η επιβίωση του λόγω της έντονης καταπόνησης του από τις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.

Περιμετρικά του χώρου πρασίνου φυτεύτηκαν Δάφνες Απόλλωνα (Laurus nobilis), ενώ ορισμένα ΄΄τυφλά΄΄ σημεία του κήπου καλυφθήκαν με γεωύφασμα και ποτάμμιο βότσαλο. Για την κάλυψη ανάγκης χώρου στάθμευσης, εγκαταστάθηκε τσιμεντένιος κυβόλιθος στου οποίου τα κενά τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top