Ανάβυσσος

Κτήμα στην Ανάβυσσο. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του κτήματος, έκτασης 5500 μ2, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους. Το έργο διήρκησε περίπου δύο μήνες.

Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, με μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας με εξαιρετικά στοιχεία πυκνότητας, υφής και χρώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκαν ψηλοί θάμνοι, όπως Φωτίνια (Photinia fraserii), Ελαίαγνος (Eleagnus ebbingeii), Βιβούρνο (Viburnum tinus) και Αγγελική (Pittosporum tobira). Δημιουργήθηκαν επιφάνειες με συστάδες που περιείχαν μικρούς και μεγάλους θάμνους, αρωματικά φυτά και πολυετείς πόες. Στην είσοδο του κτήματος φυτεύτηκαν εντυπωσιακές Ελιές (Olea europea), οι οποίες αρχιτεκτονικά συνδυάστηκαν άριστα με τα υπάρχοντα πολύ μεγάλα Κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens).

Σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου φυτεύτηκαν Χαρουπιές (Ceratonia siliqua)), Αριές (Quersus ilex) και Δαμασκηνιές καλλωπιστικές (Prunus pissardii). Επίσης στο βάθος του κτήματος δημιουργήθηκε καλλιέργεια με οπωροφόρα και εσπεριδοειδή δέντρα, λαχανόκηπος και Αμπέλι έκτασης ενός περίπου στρέμματος. Προκειμένου να αναδειχθεί αρχιτεκτονικά ο χώρος και η οικία γενικότερα, δημιουργήθηκαν πλακόστρωτα μονοπάτια και επιφάνειες με βότσαλο και ξύλο.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top