Ηλεία

Κτήμα στην Ηλεία. Η κατασκευή του κτήματος, έκτασης 15000 μ2, ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2006 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Το έργο διήρκησε περίπου δύο μήνες.

Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το γεγονός μας οδήγησε στη σπορά του χλοοτάπητα με χρήση ποικιλίας με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής και χρώματος για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκαν Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) για την προστασία από τους ισχυρούς ψυχρούς ανέμους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ στο εσωτερικό του χώρου, δημιουργήθηκαν λόφοι και κεκλιμένες επιφάνειες με μεγάλες συστάδες που περιείχαν μικρούς και μεγάλους θάμνους, αρωματικά φυτά και πολυετείς πόες. Η εντυπωσιακή είσοδος του οικήματος (δεξιά και αριστερά της εισόδου της οικίας) δημιουργήθηκε με τη γραμμική φύτευση Κυπαρισσιών (Cupressus sempervirens), Βεστρίγκιας (Westringia fruticosa), Ελαίαγνου (Eleagnus ebbingeii) και Μυρτιάς (Myrtus communis).

Σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου φυτεύτηκαν Ροδιές (Punica granatum), Αριές (Quersus ilex), Ελιές (Olea europea), Ρομπίνιες (Robinia pseudacacia) και Δαμασκηνιές καλλωπιστικές (Prunus pissardii). Επίσης στο βάθος του κτήματος δημιουργήθηκε καλλιέργεια με οπωροφόρα και εσπεριδοειδή δέντρα. Προκειμένου να αναδειχθεί αρχιτεκτονικά ο χώρος και η οικία γενικότερα, χρησιμοποιήθηκαν υλικά, όπως ποτάμιο βότσαλο, παγκάκια και μονοπάτια από ειδικής επεξεργασίας ξυλεία,  τα οποία τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία του κήπου δημιουργώντας ένα όμορφο και ποιοτικό αρχιτεκτονικό τοπίο.

Σε όλον τον κήπο τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

 

 

Φωτογραφίες

Back to top