Ανάβυσσος

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ανάβυσσο. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση και ανακατασκευή του χώρου πρασίνου του ξενοδοχείου, έκτασης 16000 μ2, πραγματοποιήθηκε το 2008.

Πρόκειται για έναν μεγάλο επαγγελματικό χώρο πρασίνου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Πραγματοποιήθηκε σπορά χλοοτάπητα μίγματος ποικιλιών με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής, χρώματος αλλά και αντοχής στην καταπόνηση και στην αλατότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρο με συνεχή κοινωνική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περιμετρικά του οικοπέδου, στη βορινή του πλευρά, φυτεύτηκε ψηλός φυτικός φράκτης από Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) προκειμένου ο χώρος εσωτερικά να προφυλαχθεί από τους ισχυρούς ψυχρούς βόρειους ανέμους, ενώ στην ανατολική και δυτική του πλευρά, φυτεύτηκαν Πικροδάφνες (Nerium oleander) και διάφορα αναρριχώμενα. Στον υπόλοιπο χώρο πρασίνου δημιουργήθηκαν μικρά παρτέρια από μικρούς και μεγάλους θάμνους, αρωματικά φυτά και πολυετείς πόες. Φυτεύτηκαν επίσης αρκετά Φοινικοειδή, ενώ στην νότια πλευρά του τοποθετήθηκαν Αλμυρίκια (Tamarix sp.). Σε επιλεγμένα τμήματα του χώρου πρασίνου, δημιουργήθηκαν μονοπάτια από πέτρινους κυβόλιθους, δημιουργώντας ένα όμορφο και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τοπίο.

Σε όλον τον χώρο πρασίνου τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Back to top