Καρδίτσα

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Καρδίτσα. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση και κατασκευή του χώρου πρασίνου του ξενοδοχείου, έκτασης 30000 μ2, ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου του 2009 και ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2010. Το έργο διεκπεραιώθηκε σε περίπου οκτώ μήνες.

Πρόκειται για έναν μεγάλο επαγγελματικό χώρο πρασίνου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ποικιλίας με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής, χρώματος αλλά και αντοχής στην καταπόνηση, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρο με συνεχή κοινωνική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περιμετρικά του οικοπέδου φυτεύτηκε φυτικός φράκτης από Ελαίαγνο (Eleagnus ebbingeii) και Δαφνοκέρασο (Prunus laurocerasus), ενώ στον υπόλοιπο χώρο πρασίνου δημιουργήθηκαν μεγάλες συστάδες από μικρούς και μεγάλους θάμνους, αρωματικά φυτά και πολυετείς πόες. Για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του πρασίνου χρησιμοποιήθηκαν 30 διαφορετικά είδη δέντρων και 100 διαφορετικά είδη θάμνων, ενώ συνολικά φυτεύτηκαν 400 δέντρα και 10000 θάμνοι και αρωματικά φυτά. Η έκταση του χλοοτάπητα είναι περίπου 9000 μ2 ενώ η έκταση που καταλαμβάνουν επιφάνειες με βότσαλο και ξυλεία είναι περίπου 1000 μ2. Σε επιλεγμένα τμήματα του χώρου πρασίνου, δημιουργήθηκαν κεκλιμένες επιφάνειες και αναβαθμίδες, με χλοοτάπητα και θάμνους, προκειμένου να δοθεί μια πιο φυσική διάσταση στην επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο και ποιοτικό αρχιτεκτονικό τοπίο.

Σε όλον τον χώρο πρασίνου τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων.

Φωτογραφίες

Back to top