Κύπρος

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κύπρο. Για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση και κατασκευή του χώρου πρασίνου του ξενοδοχείου, έκτασης 90000 μ2, απαιτήθηκαν περίπου 30 μήνες.

Πρόκειται για έναν τεράστιο επαγγελματικό χώρο πρασίνου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας ποικιλίας με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής, χρώματος αλλά και αντοχής στην καταπόνηση, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρο με συνεχή κοινωνική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στο γήπεδο γκολφ που διαθέτει το ξενοδοχείο, εγκαταστάθηκαν πιο εξειδικευμένες ποικιλίες έτοιμου χλοοτάπητα.

Για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του πρασίνου χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 50 διαφορετικά είδη δέντρων και περισσότερα από 150 διαφορετικά είδη θάμνων, ενώ συνολικά φυτεύτηκαν 1500 δέντρα εκ των οποίων σχεδόν τα μισά ήταν φοινικοειδή και περίπου 50000 θάμνοι και αρωματικά φυτά. Η έκταση του χλοοτάπητα συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου γκολφ είναι περίπου 25000 μ2 ενώ η έκταση που καταλαμβάνουν επιφάνειες με βότσαλο και ξυλεία είναι περίπου 2000 μ2. Σε διάφορα τμήματα του χώρου πρασίνου, δημιουργήθηκαν κεκλιμένες επιφάνειες και αναβαθμίδες, με χλοοτάπητα και θάμνους, προκειμένου να δοθεί μια πιο φυσική διάσταση στην επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο και ποιοτικό αρχιτεκτονικό τοπίο.

Σε όλον τον χώρο πρασίνου τοποθετήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο αρδευτικό σύστημα με χρήση ηλεκτροβανών και κεντρικού προγραμματιστή ελέγχου στάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν pop up για την άρδευση του χλοοτάπητα και αυτορυθμιζόμενος σταλλακτοφόρος σωλήνας για το πότισμα δέντρων και θάμνων. 

Φωτογραφίες

Back to top