Μαρούσι

Χώρος πρασίνου σε συγκρότημα κατοικιών στο Μαρούσι. Η κατασκευή του χώρου, έκτασης περίπου 60.000 μ2, ολοκληρώθηκε λίγους μήνες πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του 2004 από μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο πρασίνου, με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω καταπόνησης από έντονη κοινωνική δραστηριότητα και αθλοπαιδιές.

Η GreenArc, στο χρονικό διάστημα, περίπου 3 έτη (τέλη 2008-μέσα του 2011), που είχε την τιμή να αναλάβει την συντήρηση του πρασίνου, προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές οι οποίες αφορούσαν, την ανακατασκευή και αρχιτεκτονική διαμόρφωση τμημάτων, περιελάμβανε φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, ανακατασκευή αρδευτικού δικτύου αλλά και γενικότερα αλλαγές σε όλη τη ‘’φιλοσοφία’’ συντήρησης του κήπου.

Προστέθηκαν καλλωπιστικά στοιχεία σε επιλεγμένα σημεία του χώρου, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο αρχιτεκτονικό τοπίο, εγκαταστάθηκαν θάμνοι για δημιουργία μπορντούρας, φυτευτήκαν μεγάλα δέντρα για δημιουργία σκίασης και σπάρθηκε σε επιλεγμένα τμήματα ειδικής ποικιλίας χλοοτάπητας με πολύ καλά χαρακτηριστικά πυκνότητας, υφής, πράσινου χρώματος και αντοχής στην καταπόνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Back to top