Πλαστικός κυβόλιθος

Η αρχιτεκτονική ενός τοπίου διαμορφώνεται και αναβαθμίζεται από τα διάφορα καλλωπιστικά στοιχεία που προσθέτει κανείς σε έναν κήπο ή γενικότερα σε έναν χώρο πρασίνου. 

Η τοποθέτηση πλαστικού κυβόλιθου ανήκει σε αυτή τη κατηγορία των τεχνητών καλλωπιστικών υλικών, που αναδεικνύουν το χώρο πρασίνου και ταυτόχρονα προσδίδουν ταυτότητα στον κήπο και στο τοπίο γενικότερα.

Ο πλαστικός κυβόλιθος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται, συνήθως, για τη δημιουργία χώρος στάθμευσης, αποφεύγοντας έτσι τα σκληρά υλικά όπως πίσσα ή τσιμέντο, μονοπατιών  ή γενικότερα επιφανειών που δέχονται μεγάλο βάρος. Η τοποθέτηση του πλαστικού κυβόλιθου απαιτεί την πολύ καλή διάστρωση του εδάφους από εξειδικευμένο προσωπικό, και τη δημιουργία ρήσεων για την αποφυγή δημιουργίας λιμνάζοντος ύδατος. Στη συνέχεια η επιφάνεια του πλαστικού κυβόλιθου μπορεί να σπαρθεί για τη δημιουργία χλοοτάπητα ή να εγκατασταθεί έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας. Και οι δύο περιπτώσεις απαιτούν τοποθέτηση βελτιωτικών υλικών καθώς και την εγκατάσταση αυτοματοποιημένου αρδευτικού συστήματος.

Back to top